VÅR HISTORIA

Fyra Ess är ett familjeföretag som satte Skillingaryd på kartan. Det började med en färghandel som riktade in sig på djurprodukter. Idag har vi förmågan att skapa alla typer av produkter inom kropps- och hårvård. Senaste nytt är vårt släpp av parfymer. Från enstaka produkter har vi nu utvecklats till en form av legotillverkning, som lett till dagens verksamhet.  

50-talet

I början av 1950-talet labbade Curt Svenningsson hemma i sin källare och experimenterade med olika kombinationer av salvor.

60-talet 

I början av 1960-talet blev Curt Sveriges yngsta färghandlare vid 27 års ålder. Lagen krävde att varje arbetare skulle fyllt 30 år, där yrket hanterade apoteksvaror. I undantag fick Curt licens, trots sin ålder och kunde fortsätta följa sin passion. 

Första fabriken

År 1963 öppnade den första fabriken och tillverkningsprocessen gjorde sina första avtryck.

Mirakelsalvan

År 1964 utvecklade Curt en tjärsalva som kom att bli berömd som mirakelsalvan och läkte sår under en till två dagar. En bonde hade önskat en salva till kossornas spenor för spräckt hud efter allt mjölkande. Det kom att bli revolutionerande när bönderna inte torkade av salvan från sina händer och insåg att tjärsalvan även läkte sår på människors hud. 

Tusentals tackbrev

År 1964 öppnades ett postkontor i Skillingaryd i syfte att enbart sprätta brev från tusentals människor som alla hade det gemensamt; människorna hade blivit kurerade tack vare Skillingarydssalvan. 

80-talet

Verksamheten växte i generationer. I början av 1980-talet tog sonen Roger Svenningsson över och tillverkning av humana produkter sattes i rullning.

Familjeföretaget lever vidare

År 2014 tog tredje generation över. Produktionen har växt från djurvård till kropp- och hårvård där Vi idag besitter kunskap inom alla dessa områden samt har en bred erfarenhet inom produktion av nya idéer till färdigställd produkt.